Fókuszban

Múltidéző

Mi meg maradtunk

Beszélgetés Juronics Tamással és Pataki Andrással

A 30 éves Szegedi Kortárs Balett vezetői már az együttes elődjének, az Imre Zoltán vezette társulatnak is a tagjai voltak. Több botrányt is megéltek Szegeden. Látták Ruszt József kivonulását, tanúi voltak Imre Zoltán távozásának (ekkor vették át az együttes irányítását). A 2005-ben készült interjúnak azt a részét idézzük, amikor a kezdetekről mesélnek.

Vazsó Vera | 17. 11. 11.

Múltidéző

Imre Zoltán műhelyében

30 éves a Szegedi (Kortárs) Balett

1987. szeptember 27-én mutatta be első estjét az újjáalakult Szegedi Balett. (Ezt megelőzően 1986 szeptemberében, az újjáépített Szegedi Nemzeti Színház megnyitóján mutatta be a színház balettegyüttese Imre Zoltán Táncfantáziáját.) Az Imre Zoltán vezette Szegedi Balett fokozatosan a magyar táncművészet meghatározó műhelyévé vált.

Halász Tamás | 17. 11. 9.

Múltidéző

Bekapcsolódni a jelenbe

Beszélgetés Imre Zoltánnal

Imre Zoltán (1943-1997) születésnapján tartja jubileumi estjét a Szegedi Kortárs Balett, hisz 30 éve ő alapította az együttest.

Fuchs Lívia | 17. 11. 8.

HETI AJÁNLÓ

Mi történik a héten?

2. rész – Színházi bemutatók, közönségtalálkozó

Több fontos színházi bemutatóra kerül sor a hétvégén. A komáromi, miskolci, debreceni és a szkéné színházi premier mellett bemutató lesz Dunaújvárosban is (A mi kis városunk). Szombat délután a Belvárosi Színházban látható Vőlegény előadása után közönségtalálkozót tart az Ellenfény.

Ellenfény | 17. 12. 7.

HETI AJÁNLÓ

Mi történik a héten?

1. rész – Könyvbemutatók, fesztivál, táncbemutatók

A héten mutatják be a Végvári Tamásra emlékező könyvet, beszélgetés lesz az Írók boltjában Dragomán György színházáról. A héten zajlik a 25 éves Kerekasztal Színházi Nevelési Központ fesztiválja. És fontos táncbemutatót tart a Duna Művészegyüttes és Pataky Klári társulata.

Ellenfény | 17. 12. 4.

HETI AJÁNLÓ

Mi történik a héten?

2. rész – Színház, tánc, bábszínház

A héten több fontos új színházi és bábszínházi bemutató mellett számos izgalmas tánc- és színházi előadás nézhető újra a kortárs magyar előadó-művészeti platform programjában.

Ellenfény | 17. 11. 29.

HETI AJÁNLÓ

Mi történik a héten?

1. rész – Tánc, színház, gyerekszínház, fesztivál

Egész héten folytatódik a szabadkai Desiré Central Station, a nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál. A hét elején színház, táncszínházi és gyerekszínházi bemutatókra is sor kerül.

Ellenfény | 17. 11. 27.