Mesebolt Bábszínház

Szépet látni és megörülni neki

A rút kiskacsa – Mesebolt Bábszínház, Szombathely

Egyenrangú partnernek tekinti a gyerekeket a Mesebolt négyéves kortól ajánlott Andersen-átirata, A rút kiskacsa, amely a legélesebb társadalmi problémákat veti föl: pontosan, szépen, sok humorral.

Ölbei Lívia | 12. 11. 25.

Fölemel

Világnak világa; Akárki – Mesebolt Bábszínház, Szombathely

A középkorban gyökerező erős közösségi színházi formákat tölt újra háromrészesre tervezett sorozatában a Mesebolt Bábszínház: a Világnak világa című karácsonyi misztériumot az Akárki című moralitása, illetve a belőle készült, felnőtteknek szóló utcaszínházi előadás követte.

Ölbei Lívia | 12. 10. 2.

A sütemények királynői

Paul Maar: Tessék engem megmenteni! – Mesebolt Bábszínház, Szombathely

A világot jelentő asztalon játszódik a Mesebolt Bábszínház legújabb bemutatója, a Tessék engem megmenteni!, amely eléri a legtöbbet, amit színház elérhet: Bartal Kiss Rita rendezése tökéletesen elhiteti, hogy ez a nagyon pontosan, szépen megtervezett előadás itt és most, a szemünk láttára születik meg. 

Ölbei Lívia | 12. 03. 31.

„Jó, hogy mink babák vagyunk

A vitéz szabólegény – Mesebolt Bábszínház, Szombathely

Minden az arányokon múlik. A vitéz szabólegény-előadás alapvetően a klasszikus bábos paraván mögött játszódik: a karmazsin színű bársonyfüggönnyel – és két hatalmas, a padlón a hegyével összeillesztett ollóval – keretezett, felnőtt-szemmagasságban elhelyezett színpadnyílás egy méter hosszú, kilencven centiméter magas. Úgyhogy a maszkban-jelmezben a paraván előtt megjelenő, akkor éppen óriást játszó színészek tényleg óriásnak tűnnek: a kesztyűbábokhoz – meg a gyerekekhez – képest. (Lóci kicsi – Lóci óriás lesz.)

Ölbei Lívia | 11. 03. 17.

Suttogó füzesek Mesebolt Bábszínház

Kerekasztal-beszélgetés az előadásról

Sándor L. István: Szokásunk szerint először a válogatót kérem, hogy mondjon néhány szót arról, miért tartotta fontosnak, hogy ez az előadás itt legyen Kaposvárott.

Sándor L. István | 11. 03. 1.