A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész – Színházi bemutatók, könyvbemutatók

Több fontos színházi bemutatóra is sor kerül a héten. Klasszikusokat mutatnak be Kecskeméten Budaörsön és a Nemzeti Színházban, kortárs darabot Nyíregyházán. Klasszikus nyomán készült kortárs darab(ok) könyvbemutatója lesz szombaton a Szkéné Színházba.

ellenfény | 17. 11. 14.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – Színház, tánc, bábszínház

A héten két nagyszerű bábos kiállítás is nyílik Debrecenben, Blattner Gézáról és a Kemény Bábszínházról. A Bethlen Téri Színházban ismét megrendezik az őszi tánchetet számos vendég táncegyüttes részvételével. Új bemutatót tart a Magyar Nemzeti Balett is. És több bemutató és érdekes előadás látható az Ódry Színpadon is.

ellenfény | 17. 11. 13.

A hét legfontosabb 10 eseménye

2. rész Színházi bemutatók, táncelőadások, előadóestek

Több fontos színházi bemutató lesz a hétvégén, vidéken és Budapesten egyaránt. Emellett újra nézhetünk táncszínházi előadásokat, illetve előadóesteket is.

Ellenfény | 17. 11. 7.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész Tánc, színház, bábszínház

A héten részben a táncé a főszerep. Jubileumát ünnepli a Szegedi Kortárs Balett, új bemutatót tart a Győri Balett, Hodworks hétvégét rendez a MU Színház. Emellett színházi és bábszínházi eseményeket is ajánlunk.

Ellenfény | 17. 11. 6.

A 10 legfontosabb esemény a héten

2. rész – Vendégjátékok, fesztiválok, színházi és bábszínházi bemutatók.

Fontos cseh színházi előadások láthatók a Katona hétvégi fesztiválján. A Trafóban egy Schilling Árpád rendezte montenegrói előadás vendégszerepel. Az amatőr színház iránt érdeklődők a MU Színházban kaphatnak ízelítőt az elmúlt évad értékeiből. Több fontos színházi és bábszínházi bemutatót is a hétvégére időzítettek.

Ellenfény | 17. 11. 2.

A 10 legfontosabb esemény a héten

1. rész – Táncelőadások, színházi bemutató, műhelyfoglalkozás

A héten újra látható több olyan fontos táncelőadás is, amely eddig csak egy-két alkalommal került színpadra. Emellett fontos bemutatót tart a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, és folytatja sorozatát a Stúdió K is.

Ellenfény | 17. 10. 30.

Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

A hétvégén több érdekes színházi bemutatóra kerül sor, amelyeket érdemes számba venni a színházi néznivalók között. Furcsa módon most a költők kerültek a színház középpontjába: Arany, Jeszenyin, Vörösmarty.

Szűcs Mónika | 17. 10. 27.

Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

Heti ajánlónk eljső részében fontos ifjúsági színházi, bábszínházi, táncszínházi eseményeket, színházi bemutatókat ajánlunk a fővárosból és vidékről.

Ellenfény | 17. 10. 24.

Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

Bár kicsit alábbhagyott az elmúlt hetek bemutató-dömpingje, de továbbra is sok érdekes új előadást kínálnak a színházak és a bábszínházak – olykor igazi különlegességeket is.

Ellenfény | 17. 10. 18.

Mit nézzünk a héten?

A hét 10 legfontosabb eseménye

Egész héten folytatódik a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium, díjkiosztással zárul a budapesti Gyerekszínházi Szemle, Egerben pedig stúdiószínházi fesztivál kezdődik. A CaFe Budapest kortárs művészeti fesztivál is tartogat fontos táncelőadásokat.

Ellenfény | 17. 10. 16.

A hét 10 legfontosabb eseménye

2. rész - tánc- és színházi bemutók

Két egyedi mozgásvilágú koreográfus, Frenák Pál és, Fehér Ferenc táncbemutatói mellett színházi bemutatókat ajánlunk a hétre. Független előadások mellett (Alföldi Róbert rendezését az Átrium, Dömötör Tamás munkáját a Stúdió K-ban) vidéki és budapesti premiereket: Vinnai András új darabjának pécsi premierjét és az Örkény Színházban Mácsai Pál Shakespeare-rendezését.

Ellenfény | 17. 10. 11.

A hét 10 legfontosabb eseménye

1. rész – fesztiválok, konferenciák

Fesztivál és konferencia hét lesz a következő. Egész héten zajlik a Gyermekszínházi Szemle, elkezdődik a Café Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, illetve a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokvium. Fontos bábművészeti és irodalmi-dramaturgiai konferenciákat is figyelemmel követhetnek az érdeklődők.

Ellenfény | 17. 10. 8.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK