Mi történik a héten?

A legfontosabb események

Csendesebb hét elé nézünk, de azért lesznek fontos események most is. Ezek a zenész színházra, illetve a gyermek- és ifjúsági színházra irányítják a figyelmet. A Budapest Bábszínház bemutatója és a veszprémi Kabóca Bábszínház Körképe mellett fontos, hogy vasárnap elkezdődik a Kolibri Színház 25. évfordulóját köszöntő programsorozat is.

Szűcs Mónika | 18. 01. 17.

Mit nézzünk a héten?

1. rész – tánc, színház

Ismét nagyon sok minden történik a héten. Nem is tudunk i minden fontos eseményre kitérni. Elsőként táncos és színházi bemutatókat ajánlunk: a Trafóban látható bemutatót, az Orkesztika Alapítvány rendezvényét és az Örkény Színház, a nyíregyházi és zalaegerszegi társulat új előadásait.

Ellenfény | 18. 01. 11.

Az év első bemutatói

Mi történik a héten?

Boldog új évet kívánunk minden színházrajongónak. Az év első bemutatóira nem sokat kell várni. Márt a héten új bemutatót tart a Katona, a Centrál Színház, két premier is lesz Kecskeméten, újra látható Kolozsvárott egy ikerelőadás, amelynek előbemutatója decemberben volt, és egy fontos vendégjátékra is sor kerül a Trafóban.

Szűcs Mónika | 18. 01. 2.

A hét bemutatói

Mi történik karácsony és szilveszter között?

Karácsony és szilveszter között nemigen szoktak bemutatót tartani a színházak. De most mutatja be új gyerekdarabját a Közép-Európa Táncszínház. És az erdélyi színházakban hagyomány, hogy szilveszterre időzítik a szórakoztató előadások premierjét. Ez több városban idén is így történik.

Ellenfény | 17. 12. 27.

Mi történik a héten?

2. rész – Színházi bemutatók

A karácsony előtti napokban is több fontos színházi bemutatót tartanak. Két premier is lesz Szegeden, új előadás látható Debrecenben és Temesvárott. És természetesen a karácsonyi várakozás közben sokfelé látható a Diotörő, a Müpában több változatban is.

Ellenfény | 17. 12. 21.

Mi történik a héten?

1. rész – Tánc, színház, közönségtalálkozó

A karácsonyi várakozásban is lesznek fontos táncművészeti és színházi események. Táncfilm premiert tart a TranzDanz, fiatal drámaírót avat a Katona, egész estés demonstrációt rendez munkájáról a Budapesti Kortárstánc Főiskola, premier lesz Székelyudvarhelyen is, és közönségtalálkozóra hív Alföldi Róberttel az Ellenfény és a Latinovits Színház Budaörsre.

Ellenfény | 17. 12. 18.

Mit nézzünk a héten?

2. rész – Klasszikusok színháza

Igazi bemutatódömpinget kínálnak a programok. A hétvégén egymást érik a magyar színpadokon a fontos bemutatók. Ezek közül most azokat emeljük ki, amelyek a régmúlt és a közelmúlt klasszikusaiból indulnak ki

Ellenfény | 17. 12. 15.

Mit nézzünk a héten?

1. rész – Kortárs tánc- és színházi bemutatók

A héten ismét lesz mit nézni, hiszen több fontos bemutatóra kerül sor. Egy kortárs táncbemutató mellett kortárs szerzők darabjaiból készült előadásokat ajánlunk, illetve klasszikus művek kortárs feldolgozásait.

Ellenfény | 17. 12. 12.

Mi történik a héten?

2. rész – Színházi bemutatók, közönségtalálkozó

Több fontos színházi bemutatóra kerül sor a hétvégén. A komáromi, miskolci, debreceni és a szkéné színházi premier mellett bemutató lesz Dunaújvárosban is (A mi kis városunk). Szombat délután a Belvárosi Színházban látható Vőlegény előadása után közönségtalálkozót tart az Ellenfény.

Ellenfény | 17. 12. 7.

Mi történik a héten?

1. rész – Könyvbemutatók, fesztivál, táncbemutatók

A héten mutatják be a Végvári Tamásra emlékező könyvet, beszélgetés lesz az Írók boltjában Dragomán György színházáról. A héten zajlik a 25 éves Kerekasztal Színházi Nevelési Központ fesztiválja. És fontos táncbemutatót tart a Duna Művészegyüttes és Pataky Klári társulata.

Ellenfény | 17. 12. 4.

Mi történik a héten?

2. rész – Színház, tánc, bábszínház

A héten több fontos új színházi és bábszínházi bemutató mellett számos izgalmas tánc- és színházi előadás nézhető újra a kortárs magyar előadó-művészeti platform programjában.

Ellenfény | 17. 11. 29.

Mi történik a héten?

1. rész – Tánc, színház, gyerekszínház, fesztivál

Egész héten folytatódik a szabadkai Desiré Central Station, a nemzetközi regionális kortárs színházi fesztivál. A hét elején színház, táncszínházi és gyerekszínházi bemutatókra is sor kerül.

Ellenfény | 17. 11. 27.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK