Mi történik a héten?

Színházi bemutatók a hétvégén

Egy klasszikus dráma kortárs feldolgozását és két kortárs darab előadását ajánljuk a hétvégi bemutatók közül. A k2 színház és a kaposvári társulat  új előadása mellett az Orlai Produkciós Iroda és a Budaörsi Latinovits Színház együttműködésében született produkcióra hívjuk fel a figyelmet.

Ellenfény | 19. 02. 14.

A mából szólni a ma emberéhez

Csehov-bemutató Szombathelyen

A hét kiemelkedő bemutatója péntek este Szombathelyen lesz. Réthly Attila rendezi Csehov Három nővérét Három lány címen, mert az előadás Hamvai Kornél új fordítása alapján készül.

Szűcs Mónika | 19. 02. 14.

A hétvége bemutatói

Színházi ajánló

Változatosak a hétvége bemutatói: láthatunk kortárs német drámát és angol bohózatot, dán film adaptációját és francia klasszikus komédiát. És láthatunk érdekes új bábszínházi előadásokat is. De ezúttal csak vidéken lesznek bemutatók: Szombathelyen, Pécsett, Szegeden, Veszprémben, Kecskeméten és Zalaegerszegen.

Ellenfény | 19. 02. 8.

Mi történik a hétvégén?

A hét legfontosabb eseményei

A hétvégén azok is találnak érdekes eseményeket, akik a klasszikus drámák iránt érdeklődnek és azok is, akiket jobban vonzanak a kortárs darabok. De nemcsak felnőtt bemutatókat tartanak a hétvégén, hanem fontos gyerek-, illetve bábszínházi előadások is színre kerülnek.

Ellenfény | 19. 02. 1.

Mi történik a héten?

A hét legfontosabb eseményei közül egy nemzetközi táncfesztivált, egy népszerű kortárs drámaíró előadásának vendégjátékát, egy osztrák gyerekkönyv színházi adaptációját és két huszadik századi szerző darabjának új bemutatóját ajánljuk.

Ellenfény | 19. 01. 10.

Mi történik a héten?

A hétvége színházi bemutatói

A hét színházi bemutatói között kortárs írók művei és klasszikusok egyaránt színre kerülnek. A fővárosi bemutatók vannak többségben, de vidéken is fontos előadások láthatók. Az Örkény Színház, a Vígszínház, illetve a Trafó bemutatói mellett a Pécsi Harmadik Színház bemutatóját ajánljuk.

Ellenfény | 18. 12. 14.

Mit ajánlunk a héten?

A hétvége bemutatói

A hétvégén több fontos bemutató lesz. Ezek közül ajánlunk három táncszínházi bemutatót és két színházi előadást, kőszínházi és független társulatok produkcióit egyaránt.

Ellenfény | 18. 12. 7.

Mi történik a héten?

Független színház, kőszínház, kortárs tánc

A hétvége eseményei közül több független színházi előadást és egy kőszínházi premiert ajánlunk. Rusznyák Gábor Goldoni-átiratot rendez Kecskeméten, Kárpáti Péter újabb improvizációs technikával készült darabot rendez a Jurányiban, „dokurevüt" állít színpadra Simányi Zsuzsa a Stúdió K-ban (ahol ismét műsorra került egy új gyerekelőadás is). És Sepsiszentgyörgyön is bemutatják Frenák Pál új előadását.

Ellenfény | 18. 11. 15.

TOVÁBBI ÍRÁSAINK