Meghalt Zala Szilárd Zoltán

2005. május 19-én hajnalban hosszú, de derűs nyugalommal tűrt, fájdalmas betegségben elhunyt Zala Szilárd Zoltán színházi ember, színház- és zenekritikus, a műegyetemi R Klub vezetője. Az új szívet már nem bírta kivárni legyengült szervezete.
Szilárd mindenütt ott volt, mindenki ismerte a színházakban, színházi büfékben, szerkesztőségekben. Szoros, baráti/szakmai szálak fűzték olyan színházi alkotócsoportokhoz, mint a szegedi JATE Színpad, az Universitas Együttes, az Utcaszínház, később Gaál Erzsi csoportja. Színészek, rendezők sokasága tudhatta őt igaz barátjának.

Talán kevesen tudják, hogy a nyolcvanas évek elején a híres-neves Bercsényi Kollégium kulturális nevelőtanáraként a legtöbb akkori “húzós” programért (Trabant, Európa Kiadó, Najmányi estek, avantgarde performance-ok, Gaál Erzsi, Utcaszínház stb.) ő tartotta a hátát. Görnyedezett is rendesen alattuk. De a műsor ment! Szilárd valahogy elintézte, hogy mehessen. A legnehezebb pillanatokban is számíthatott a diákjaira, akik maguk közül valóként tekintettek rá. Mintha maga is örök diákként élt volna. Korpulens alakja, kedves cammogása, derűje életszeretet sugárzott.
Temetéséréről később érkezik híradás.
Regős János
08. 08. 7. | Nyomtatás |